Kartal Ziraat Odası

ZOBİS
Kartal Ziraat Odası > Haberler > Marmara Bölgesi Ziraat Odaları Başkanları Ankara’da toplandı

Marmara Bölgesi Ziraat Odaları Başkanları Ankara’da toplandı

-Ziraat Odası Başkanları, TZOB Eğitim Semineri’ne katıldı

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar: “Ziraat Odaları olarak her alanda çok büyük mesafeler kat ettik”

-“2017 yılında daha büyük atılımlar yapacağız, hizmetlerimizi artırarak sürdüreceğiz, alanda eğitim çalışmalarına hız vereceğiz”

Ankara – 22.02.2017 - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara’da toplanan Marmara Bölgesi Ziraat Odaları Başkanlarıyla bir araya geldi.

Bayraktar, TZOB Otel’de düzenlenen “TZOB Eğitim Seminerleri”nin sekizinci toplantısında, Marmara Bölgesi Ziraat Odalarının başkanlarına hitabında, Ziraat Odaları olarak her alanda çok büyük mesafeler kat ettiklerini, Odaların yüzde 60’dan fazlasının kendi hizmet binasına kavuştuğunu, Ziraat Odalarına ait 75’in üzerinde toprak analiz laboratuvarı olduğunu, ürün, girdi satış mağazaları, ürün işleme fabrikaları açan çok sayıda Ziraat Odası bulunduğunu, makine parkına sahip Oda sayısının 250’ye yaklaştığını, yüzlerce Ziraat Odası’nın tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti verdiğini bildirdi.

Şemsi Bayraktar, çiftçi örgütü olarak, çiftçinin her sorununu gündeme taşıyan, çözümü için mücadele eden Ziraat Odaları’nın her geçen yıl hizmet birimlerini artırarak çiftçiye daha fazla ulaştığını ve hizmet ettiğini belirtti. Bayraktar, “2017 yılında daha büyük atılımlar yapacağız, hizmetlerimizi artırarak sürdüreceğiz, alanda eğitim çalışmalarına hız vereceğiz” dedi. İstanbul, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ile Yalova’dan oluşan Marmara Bölgesi’nde 96 Ziraat Odası faaliyet gösteriyor. TZOB Eğitim Semineri’nde Oda Başkanlarına hukuk, odalar organizasyon, muhasebe, personel, tescil, SGK, aidat uygulamaları, ZOBİS ve bilgi işlem uygulamaları, medya ve medya ile ilişkilerin yönetimi, teftiş ve yönetimde protokol konularında ayrıntılı bilgi verildi.

Seminerde Oda Başkanlarının görüş ve önerileri alındı, bölge sorunları masaya yatırıldı. Ziraat Odası Başkanlarıyla yapılan toplantılarının ardından Oda personellerine yönelik yapılacak TZOB Eğitim Seminerleri, 28 Mart 2017 tarihine kadar sürecek. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Marmara Bölgesi Temsilcisi Hüseyin Darcan toplantıda hazır bulundu.